Gæsteblogs

Her skriver personer, der har markeret sig i forhold til medborgerskab og medborgerskabsundervisning indslag, der giver dig noget at tænke over. Skriv en kommentar til blogindslaget eller meld dig selv som månedens blogger...Effektivitet eller umyndiggørelse
Morten_May

This is not a joke. Tillad mig derfor at starte med pointen: Der er ikke nogen politik, der er ikke noget samfund, derfor er der ingen, der ønsker den kritiske pædagogiske debat, hvorfor fremtidens borgere efterlades som viljeløse konsumenter af globale virksomheders produkter.  Skolen har mistet legitimitet i sin egen ret og forstås nu kun som leverandør af kompetencer til det globale vidensmarked.

 

Læs mere…
 
Kender du følelsen af frivillighed?

Sofie_Billekop_lilleKender du følelsen af, at du gør en forskel? Følelsen af, at du har taget stilling og handler for det, du tror på? Følelsen af, at du er del af en større sag?

Den følelse kender mange frivillige.

I mine øjne er frivilligt arbejde en af de mest aktive former for medborgerskab. Ikke nok med at de frivillige tager stilling – de skrider til handling på baggrund af deres stillingtagen. De bliver aktive medborgere, der tager ansvar for deres samfund og for at yde en indsats dér, hvor de finder behov for den.

Læs mere…
 
Gæsteblogger Lakshmi Sigurdsson stiller skarpt på medborgerskab i skolen
blue_colors_contrast_222388Medborgerskab opleves af mange skoler som et samlende og retningsgivende begreb i forhold til at håndtere de udfordringer, det giver, at vores samfund i de senere årtier har oplevet en øget multikulturalisering, individualisering og globalisering. Ligenu blogger Lakshmi Sigurdsson fra professionshøjskolen UCC om medborgerskab og tolerance. Hvordan ser du på grænserne for tolerance? lad dig inspirere af bloggen og giv din mening til kende!
Læs mere…